Όταν πλέον δεν υπάρχει καμία σωτηρία για ένα δόντι, χρειάζεται να εξαχθεί. Το είδος της εξαγωγής (απλή ή χειρουργική – με διαχωρισμό ριζών ή όχι) εξαρτάται από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το προς εξαγωγή δόντι. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ακολουθούνται οι οδηγίες προ και μετά της εξαγωγής που δίνονται από τον ιατρό.

Περιστατικά που αντιμετωπίζουμε

Είναι ειδική κατηγορία εξαγωγών, καθώς οι περισσότεροι φρονιμίτες είναι έγκλειστοι (δεν έχουν ανατείλει στο στόμα) ή ημιέγκλειστοι (μερικώς εμφανείς στο στόμα). Στην περίπτωση αυτή η εξαγωγή τους είναι καθαρά χειρουργική.
Χειρουργική μικροεπέμβαση που σκοπό έχει να εκπυρηνίσει κύστη που βρίσκεται στη γνάθο και συνήθως κάτω από τη ρίζα ενός δοντιού με ταυτόχρονη εκτομή του άκρου της ρίζας, προκειμένου να μη γίνει εξαγωγή του δοντιού. Η επιλογή αυτής της επέμβασης βασίζεται στα κλινικά και ακτινογραφικά κριτήρια.
Όταν η νόσος της περιοδοντίτιδας έχει προχωρήσει σε επίπεδο που δε μπορεί πλέον να αντιμετωπιστεί συντηρητικά, τότε ο ιατρός μπορεί να επιλέξει την χειρουργική αντιμετώπισή της. Αυτή συνίσταται στην αποκάλυψη των ριζών των προβληματικών οδόντων με άνοιγμα των ούλων και βαθύ καθαρισμό.
φορά σε επεμβάσεις που αποσκοπούν στην εξάλειψη βλαβών ή ανωμαλιών των σκληρών και μαλακών ιστών των γνάθων, ώστε να είναι επιτυχής η εν συνεχεία προσθετική εργασία.
κοπός της είναι η αναμόρφωση του προσώπου με τη βοήθεια της διορθωτικής χειρουργικής των γνάθων σε συνεργασία με την ορθοδοντική. Τέτοιου είδους επεμβάσεις είναι νοσοκομειακές και γίνονται με τη συνεργασία οδοντιάτρου, γναθοχειρουργού και ορθοδοντικού.

Η λύση

Σε όλα αυτά τα προβλήματα έρχεται να δώσει λύση η αισθητική οδοντιατρική, η οποία ασχολείται με την αισθητική και λειτουργική αποκατάσταση των οκτώ μπροστινών δοντιών της άνω και κάτω γνάθου.

Στο οπλοστάσιό της, υπάρχουν πολλοί μηχανισμοί με την βοήθεια των οποίων αποκτούμε υγιή και όμορφα δόντια και συνεπώς ωραίο και αστραφτερό χαμόγελο.