Όλος ο κόσμος θέλει να έχει ένα λευκό και αστραφτερό χαμόγελο!

Ένα ωραίο χαμόγελο μάς γεμίζει με αυτοπεποίθηση, τονίζει και δίνει ομορφιά στο πρόσωπό μας, ενώ ταυτόχρονα κερδίζει την προσοχή των άλλων. Βέβαια διάφορα προβλήματα που είναι πιθανό να αντιμετωπίζουν τα δόντια μας, χαλάνε την ωραία εικόνα του στόματός μας και συνεπώς και το χαμόγελό μας.

Τα προβλήματα

  • Τερηδονισμένα και σπασμένα δόντια
  • Δόντια με αποτριβές ή διαβρώσεις
  • Δόντια με δυσχρωμίες
  • Μεγάλα κενά μεταξύ των δοντιών
  • Δόντια που δεν έχουν φυσιολογική θέση
  • Δόντια που λείπουν

Η λύση

Σε όλα αυτά τα προβλήματα έρχεται να δώσει λύση η αισθητική οδοντιατρική, η οποία ασχολείται με την αισθητική και λειτουργική αποκατάσταση των οκτώ μπροστινών δοντιών της άνω και κάτω γνάθου.

Στο οπλοστάσιό της υπάρχουν πολλοί μηχανισμοί, με τη βοήθεια των οποίων αποκτούμε υγιή και όμορφα δόντια και συνεπώς ωραίο και αστραφτερό χαμόγελο.

Η οδοντιατρική δεν είναι μόνο σφραγίσματα και απονευρώσεις.
Ένας από τους κυριότερους στόχους της είναι η αποκατάσταση ενός όμορφου στόματος και ενός λαμπερού χαμόγελου.
Ένα ευχάριστο χαμόγελο ομορφαίνει τη ζωή μας, αυξάνει την αυτοπεποίθησή μας κι εν τέλει μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα με τον εαυτό μας!

To “οπλοστάσιο” της αισθητικής οδοντιατρικής

Με τα σφραγίσματα αυτά ο οδοντίατρος διορθώνει μικρές τερηδόνες, διαβρώσεις ή αποτριβές.

Οι στεφάνες χρησιμοποιούνται για να αποκαταστήσουν ένα αρκετά κατεστραμμένο δόντι (κατάγματα, μεγάλες τερηδόνες). Επειδή αποτελούνται από πορσελάνη δίνουν τέλεια αισθητική εικόνα.

Οι γέφυρες πορσελάνης χρησιμοποιούνται για την αποκατάσταση δοντιών που ήδη λείπουν ή πρέπει για κάποιο λόγο να εξαχθούν.
Χρησιμοποιούνται για να καλύψουν κενά που δημιουργήθηκαν από την απώλεια ενός ή περισσοτέρων δοντιών. Σε σχέση με τις γέφυρες έχουν το πλεονέκτημα ότι τα διπλανά δόντια μένουν άθικτα και ότι υπάρχει η αίσθηση ύπαρξης δικού μας δοντιού (με το εμφύτευμα αποκαθίσταται όχι μόνο η μύλη αλλά και η ρίζα του δοντιού που λείπει).
Είναι κατασκευές από πορσελάνη τα οποία αντικαθιστούν τα σφραγίσματα στα πίσω δόντια. Κατασκευάζονται εκτός στόματος μετά από αποτύπωμα και συγκολλούνται στο δόντι. Προσφέρουν άριστη αισθητική και αντοχή. Τα ένθετα πορσελάνης είναι οι συνιστώμενες αποκαταστάσεις για αντικατάσταση σφραγισμάτων αμαλγάματος.
Με τη λεύκανση τα δόντια γίνονται πιο άσπρα και καθαρίζονται από βαθιές και δύσκολες δυσχρωμίες (δυσχρωμίες από λήψη φαρμάκων, κάπνισμα κ.α.). Η λεύκανση επιτυγχάνεται με διάφορες τεχνικές εκ των οποίων άλλες εφαρμόζονται στο ιατρείο, ενώ άλλες στο σπίτι από τον ίδιο τον ασθενή και την ανάλογη επίβλεψη του ιατρού.
Με την ορθοδοντική αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που έχουν σχέση με τη λάθος θέση ενός ή περισσοτέρων δοντιών. Έτσι μετά το τέλος της θεραπείας τα δόντια επανακτούν τις φυσιολογικές τους θέσεις και κλίσεις στον οδοντικό φραγμό.
Αφαιρούνται από τα δόντια η πέτρα και οι επιφανειακές χρωστικές. Έτσι τα δόντια καθαρίζονται και αποκτούν λεία και γυαλιστερή επιφάνεια.
Η αντιμετώπιση και ίαση των προβλημάτων του περιοδοντίου (π.χ. ουλίτιδα, υπερπλασίες ούλων) δίνουν στα ούλα φυσιολογική και υγιή χροιά και υφή, τονίζοντας έτσι περισσότερο τα λευκά δόντια και συνεπώς ομορφαίνει ακόμα πιο πολύ το χαμόγελό μας.

Ενδεικτικά παραδείγματα

image001
image003
image007